Domov     O nas     Kontakt

Miklavževanje - obvestilo staršem

22. November 2018

Spoštovani starši! Obveščamo vas, da so na

več

16. oktober 2018 - Svetovni dan oživljanja

12. Oktober 2018

"VSAK ZEMLJAN LAHKO REŠI ŽIVLJENJE"  V ponedeljek, dne 15. 10. 2018, ob 17. uri, bo V PROSTOR

več

Video snemanje občinskih cest na območju občine Kostel

21. September 2018

Občane obveščamo, da bo predvidoma od 24. septembra 2018, do 1. oktobra 2018 potekalo video snemanje kategori

več

Kontaktni podatki

Občina Kostel
Vas 4
1336 Kostel

Tel.: 01 / 894 80 06
Fax: 01 / 894 80 07


E-naslov:  
obcina@kostel.si     
medobcinska.uprava@kostel.si

Kolpa. Dotakni se zgodbe.

 

V letu 2010 Slovenija že tretjič sodeluje v projektu EDEN. Tema letošnjega izbora je TURIZEM IN VODE.

Letošnja zmagovalka izbora EDEN je destinacija Reka Kolpa s turističnim produktom "Kolpa. Dotakni se zgodbe".

Slovenija je tako za Dolino Soče in Solčavskim dobila tretjo evropsko destinacijo odličnosti. Podelitev naziva Evropska destinacija odličnosti na državni ravni, ki bo potekala na območju destinacije Reka Kolpa, bo v mesecu juniju.

Na evropskem nivoju pa se bo destinacija prvič predstavila v okviru Evropskih dnevov odprtih vrat v Bruslju, kjer ji bo naziv podeljen tudi s strani Evropske komisije.

Projekt "European Destinations of ExcelleNce" (Evropske destinacije odličnosti) ali krajše EDEN je zasnovala Evropska komisija v skladu z usmeritvami evropske turistične politike. Cilj projekta je usmeriti pozornost na vrednost, raznolikost in skupne značilnosti evropskih turističnih destinacij ter promocija destinacij, kjer je cilj gospodarske rasti zastavljen tako, da zagotavlja družbeno, kulturno in okoljsko trajnost.

Projekt temelji na državnih izborih, ki potekajo vsako leto in klaterih rezultat je izbira ene turistične "destinacije odličnosti" v vsaki sodelujoči državi. S projektom EDEN želi Evropska komisija povečati prepoznavnost nastajajočih evropskih destinacij, ustvarjati podlago za izmenjavo dobrih praks po vsej Evropi ter spodbujati povezovanje med izbranimi destinacijami. Ključna značilnost izbranih destinacij, ki se nahajajo v 27 državah članicah in državah kandidatkah, je njihova zavezanost k socialni, kulturni in okoljski trajnosti.

Turistični produkt »KOLPA. DOTAKNI SE ZGODBE.« je zasnovan kot večdnevni produkt, ki je namenjen aktivnemu preživljanju počitnic v dvoje, skupin ali družin z otroki. Raziskovanja zaključnih skupin so vodena.

Preplet naravne in kulturne dediščine ob zeleni lepotici ponuja doživetja »PO KOLPI DOL, PO BREGU GOR«. Urejene meditativne in kolesarske poti ter pešpoti so odličen način za spoznavanje tako reke kot načina življenja ob Kolpi. Globoka rečna struga in igrivi valovi so raj za rafting. Ptičja perspektiva z vrha globokega kanjona reke in okoliških vrhov vabi mnoge plezalce in jadralne padalce. Čista voda in bogat ribji svet je razlog, da Kolpo obiskujejo ribiči. Mirnejši ravninski del omogoča prvovrstno doživetje vožnje s kanujem, kopanja in plavanja. Mirna in topla reka v nižinskem delu dosega temperaturo tudi do 30 stopinj, žuboreča voda na slapovih pa nudi božansko masažo in sprostitev. Z energijo se boste napolnili z obiskom vitalno-energijskih centrov in naravnih svetišč v programih Svet Kolpe – darilo za dušo.

Na turističnih kmetijah in gostilnah vam ponudijo avtohtono kulinariko in dobro domačo kapljico, ki jo radi popestrijo s pesmijo.

Vir: Spletna stran RIC Bela Krajina

Brošura:  KOLPA. Izberite svojo zgodbo!

Katalog: Katalog turističnih ponudnikov

Več o projektu na www.kolpariver.eu .