Domov     O nas     Kontakt

Skupaj proti (pre)hitrim voznikom na Dolenjskem in Kočevskem

29. Junij 2018

Prikazovalnika hitrosti opozarjata voznike na dveh nevarnih odsekih v Velikih Brusnicah in Fari

Mestna občina Novo mesto in občina Kostel sta v okviru prizadevanj z

več

Zdravstveni dom Kočevje - obvestilo

22. Junij 2018

Zdravstveni dom Kočevje obvešča spremembe pri obratovalnem času ordinacije splošnega zdravnika v Zdravstveni postaji Vas: ordinacije splošnega zdravnik

več

Zdravstveni dom Kočevje - obvestilo

24. April 2018

Zdravstveni dom Kočevje obvešča, da bo ordinacija splošnega zdravnika v Zdravstveni postaji Vas, namesto v sredo 25. 4. 2018, obratovala 

več

Kontaktni podatki

Občina Kostel
Vas 4
1336 Kostel

Tel.: 01 / 894 80 06
Fax: 01 / 894 80 07


E-naslov:  
obcina@kostel.si     
medobcinska.uprava@kostel.si

Prijava nepravilnosti

Občani vseh treh občin ustanoviteljic imajo možnost, da Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Kočevje, Kostel in Osilnica (MIR) neformalno obvestijo o zaznanih nepravilnostih oz. kršitvah občinskih odlokov ali zakonov, ki jih nadzirajo občinski inšpektorji in redarji, ali pa podajo uradno prijavo.

Tako neformalno informacijo kot uradno prijavo je mogoče podati na priloženem obrazcu, lahko pa tudi preko elektronske pošte, telefona ali osebno in sicer bodisi s podpisom ali anonimno. V skladu s 16. členom Zakona o inšpekcijskem nadzoru (Uradni list RS, št. 43/07) so vsi zaposleni v MIR-u dolžni varovati tajnost prijavitelja in drugih virov informacij.

Prepovedano pa je podati zavestno krivo oz. lažno prijavo, kar se kaznuje z globo 500 EUR (39. člen Zakona o inšpekcijskem nadzoru).

Sporočila občanov lahko pripomorejo k učinkovitejšemu delovanju MIR-a, vse z namenom zagotoviti njegove cilje delovanja, tj. vzpostaviti in ohranjati vse tri občine urejene, čiste in varne.